Publicaties en weetjes


Mijn broer Koen en Peter Ramaekers runnen al meer dan 10 jaar het succesvolle interieurbedrijf KORAGE. Meermaals mag ik schilderijen tonen op een beurs en ook in hun kantoren hangt werk. Zij vormen het eerste venster naar publiek toe en blijven mij steunen tot vandaag, waarvoor mijn lieve dank en appreciatie. Hun visie op interieur vind je op www.korage.be

In 2006 verhuist Damesboetiek Suomi naar een statig pand in de Stationstraat te Genk.
Bij de opening krijg ik de kans om te exposeren. Een leuke ervaring met positieve respons.

Begin 2008 schrijf ik me in voor de allereerste Canvascollectie en word prompt door de VRT gecontacteerd voor een interview. De diagnose van borstkanker steekt er helaas een stokje voor. 

In februari 2009 verschijnt het eerste boek van vriendin en gesprekstherapeute Martine Mingelinckx met als titel ‘Blijvend geluk vind je in jezelf’. Op haar vraag laat de uitgever zich voor de boekenkaft inspireren door een schilderij van mij. Ik ben Martine zéér erkentelijk. Bovendien is zij een voortdurende bron van aanmoediging en een lichtend voorbeeld. Martine werkt inmiddels aan haar vierde boek! Alles over haar vind je op www.mktraining.be

Happy Papaver, boekcover Martine Mingelinckx

April 2009: dankzij mijn dochter Naomi word ik uitgenodigd om deel te nemen aan een tentoonstelling in de ‘Boston University’ in Brussel. Mijn eerste expositie voor onbekend publiek.     

In oktober 2010 verschijnt in het kader van ‘Leven na borstkanker’ een artikeltje over mij in Feeling.
Ik hou er een leuke fotoreportage aan over, met dank aan Eugene Hertoghe.

We schrijven maart 2011 als ik meedoe aan een kunstwedstrijd voor het nieuwe gebouw van de vzw Familia (kinderdagverblijf).  Tot grote voldoening wordt mijn project uitverkoren. Het resultaat is een kleurrijke, speelse combinatie van woord en beeld. Je vindt het tekstuele gedeelte ervan onder het thema 'kaarten'.

Vleugels

In 2002 schrijf ik een gedicht voor pianiste en vriendin Katia Veekmans. Haar uitzonderlijk talent gekoppeld aan gedrevenheid, inzet en toewijding dwingt respect af. In het licht van haar jaarlijkse Masterclasses in binnen en buitenland maak ik, anno 2012, een ontwerp voor het drukwerk. Meer informatie vind je via www.katiaveekmans.com.

Ik hoop van jullie allerlei feedback te vinden op art@myriamtamtam.be en beantwoord uiteraard met plezier jullie vragen ivm woord of beeld.  

(fragment uit pluisvrucht)
Tentoonstelling in de Brusselse Marollen. Oktober 2012.
Deze werd geopend door Patrick Dewael. 


Oktober 2014 Genk: tentoonstelling CONNECTION  ingeleid door Andrea Croonenberghs.
April 2016: Deelname aan 30/30/30 op uitnodiging van Jan Feys (boekhandel Malpertuis Genk) en met de gewaardeerde medewerking van Greet Op de Beeck.
10 & 11 september 2016: expositie in Ubbersel 23 (Heusden-Zolder)(www.moka-projects.com)